luis-salom-decedat-3-iunie-2016-cataloniaMotociclistul spaniol Luis Jaime Salom Horrach, care concura în Moto 2 pentru echipa SAG Team, a murit vineri după-amiază, la ora 16:55, ora Spaniei, pe masa de operație. El a căzut în sesiunea a II-a de antrenamente, care a fost întreruptă și n-a mai fost reluată.

A fost clar că s-a întâmplat ceva foarte grav fiindcă siteul competiției MotoGP n-a arătat imagini ale accidentului, ci doar – filmat de la distanță – pilotul căzut, la care au venit ulterior persoane din echipa de organizare a Marelui Premiu al Cataloniei și pe urmă cadre medicale, două ambulanță și un elicopter. Deși un mesaj care se derula pe ecran informa că va fi transportat cu elicopterul, a plecat cu ambulanța la cel mai apropiat spital, unde a ajuns pe masa de operație, dar n-a mai putut fi salvat. Până vineri seara, la 23:00, în siteul MotoGP nu era explicat ce răni a suferit și din ce cauză a murit.

Salom ar fi împlinit 25 de ani în 7 august.

În siteul MotoGP a fost publicat mesajul: „Remember and pay tribute to Luis Salom with the hashtag #Mexicano39”.

În urma discuțiilor cu familia, Comisia de siguranță și echipele implicate, s-a decis ca MP al Cataloniei să continue, însă s-a hotărât extinderea timpului de antrenamente fiindcă se va concura pe configurația de Formula 1 a circuitului. Această configurație a fost testată de către motocicliștii din clasa MotoGP în urmă cu 2 ani, dar atunci s-a decis să nu fie aleasă.

Florin Silea

sursă foto: motogp.com