ana-maria-covrig-turul-italiei-femei-2016După locul 11 la general în Turul Trentino, campioana națională la ciclism pe șosea și contratimp, Ana Maria Covrig (21 de ani), a intrat în elita ciclismului mondial după locul 21 ocupat în Giro Rosa – Turul Italiei pentru femei. În aceeași competiție ea a ocupat locul 7 în clasamentul cățărătoarelor și locul 4 în categoria tinerelor. Din echipa ei, INPA-Bianchi, doar mai experimentata ucraineană Tetiana Riabchenko (26 de ani, vicecampioană națională pe șosea, locul 3 la contratimp) s-a clasat mai bine, pe locul 12, în competiția câștigată de Megan Guarnier (SUA, Boels Dolmans Cyclingteam). Podiumul a fost completat de Evelyn Stevens (SUA, Boels Dolmans Cyclingteam) și Anna Van Der Breggen (Ola, Rabo Liv Women Cycling Team).

Din păcate, competiția n-a fost transmisă în direct, dar în contul Twitter al Anei este preluat un mesaj al jurnalistei de ciclism Sarah Connolly: „& wow @AnaCovrig really, REALY tried to stay away solo today in #GiroRosa – chapeau!” și o înregistrare din etapa a 8-a, în care Covrig s-a aflat în „cărătură”.

Turul a fost încheiat de 113 rutiere dintre cele 137 care au luat startul, printre cele care au abandonat fiind binecunoscutele Elizabeth Armitsted și Mara Abbott (dublă câștigătoare a competiției, anul trecut venită pe 2).

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran