simona-halep-jucatoarea-anului-2018Cum pentru ce? Rolland Garos, al doilea an consecutiv terminat pe locul I în clasamentul WTA și pentru desemnarea ca Jucătoarea de Tenis a Anului de către WTA, organizația mondială a jucătoarelor de tenis profesioniste, contracandidate fiind: Angelique Kerber, Petra Kvitova și  Caroline Wozniacki. Halep câștigă acest titlu la 5 ani de la desemnarea ca jucătoarea care și-a îmbunătățit jocul cel mai mult.

Știu că ar fi trebuit s-o felicit pentru câștigarea primului titlu de Grand Slam atunci când s-a întâmplat, numai că atunci eram ocupat cu altceva și n-am avut timp. Poate la al doilea titlu de Grand Slam și la primul titlu de Campioană a Campioanelor (ar fi cazul, fiind, așa cum sublinia WTA, singura jucătoare care s-a calificat la toate cele 5 ediții desfășurate în Singapore, motiv pentru care i-a oferit un premiu special) voi avea timpul necesar.

Felicitări și lui Andrei Pavel (firește, merită felicitați și Darren Cahill, și Teo Cercel), care, deși a fost doar vreun an cu Halep, a reușit să-i facă jocul mai spectaculos și s-o convingă să vină mai des la fileu. Sper ca după ce-și rezolvă problemele de sănătate să continue cu acest stil de joc.

Florin Silea

sursă foto: wtatennis.com