phoenix-fie-sa-renasca-quantic-17-04-2020Phoenix va concerta din nou în București, dar de data aceasta va prezenta „Fie să renască” la clubul Quantic, în 17 aprilie 2020. Ora de începere nu este anunțată, ci doar că publicul are acces de la ora 20:00.

Fanii va trebui să aibă, însă, mai mult de o bere la ei pentru că, după cum aflat de la solistul formației, Costin Adam, nu va fi doar muzică, ci și cărți, discuri și tricouri. Deocamdată n-am aflat nici ce anume, nici cam cât vor costa. Ce știu sigur, sunt prețurile biletelor: 40 de lei – primele 100 de bucăți; 50 de lei – până în 10.04.2020, inclusiv; 60 de lei – în ziua concertului. Biletele pot fi cumpărate online de la ambilet.ro.

Cum noile generații trebuie dedulcite de mici la rock (dacă tot e vorba despre renăscut), copiii până la 11 ani au intrare gratuită dacă sunt însoțiți de un adult care are bilet. Cei de la 12 la 16 ani trebuie să aibă bilet pentru adulți și să fie însoțiți de un adult, fericit posesor de bilet. Ehei, ce „Vremuri” de „tristă” amintire, când liceeni minori puteau bea și ei o vodcă sau un coniac în bar ca tot omul, fără să meargă cu mămica de mânuță (a doua zi ar fi fost de râsul liceului!) și fără să le ceară barmanița buletinul! E adevărat că dacă se nimerea și vreun profesor, a doua zi erau muștruluiți în fața clasei! Nu, nu pentru că au fost la bar, ci pentru că nu i-au cedat taburetul profesorului, care a trebuit să stea în picioare din cauza puzderiei de liceeni rock & roll. Evident că se și fuma și se și vindeau țigări minorilor, probabil ca să nu fie încurajat furtul din pachetul părinților. Vă dați seama cu cine voiau ăia să construiască comunismul?!

Dar, să revenim la vremurile de-acum și să vedem cine va (în)cânta: primul pe listă, cu voia sau fără voia dumneavoastră, Nicu Covaci – ghitară, voce; Costin Adam – voce; Flavius Hosu – baterie; Cristi Gram – ghitară, voce; Vlady Săteanu – ghitară bass, voce; Lavinia Săteanu – vioară; Valeriu Sepi – percuție; Moni Bordeianu – voce; Dzidek Marcinkiewicz – clape, bass, voce; Volker Vaessen – bass; Marc Alexandru Tint – ghitară. După cum se vede, tot unul și… una! Nu știu dacă toți vor cânta, dar acesta este unsprezecele de bază pe care l-am găsit în contul Facebook Phoenix Transsylvania. Ce gen va aborda formația? „Gen: Zvon de muzica rock”. Tot din același loc am aflat, doar n-ați crezut că sunt în halul ăsta de jenial, încât să-mi dau seama din capul meu!

A! Sper ca liderul formației să nu mai facă toxiinfecție alimentară ca la Sibiu, înainte de concertul cu Riff din stadion (mă refer la concertul din capitalism, cel cu cântece, nu la cel din comunism, care a fost cu cântec…), că a văzut că nu i-a folosit la nimic, până la urmă tot a trebuit să accepte plăcintele cu brânză pe care i le-a trimis nevastă-mea și cererea mea de a-mi acorda un interviu! Din păcate pentru generațiile viitoare, interviul a picat. Nu la cenzură (cum a picat cel cu Celelalte Cuvinte deoarece Radu Manafu a zis: „Pentru noi e mai importantă muzica decât școala!”, iar băieții n-au fost de acord să renunțe la această propoziție pentru ca interviul să fie publicat în Forum studențesc, așa că eu am ratat șansa de a lua Premiul Pulitzer în contumacie), că Pingelică era de mult oale și ulcele, ci pentru că era cazat într-un loc unde era mai greu de ajuns fără mașină, mai ales că nu eram nici din localitate.

Acum, dacă ați avut răbdare să citiți până aici: știe cineva cine a făcut afișul?

Florin Silea

sursă foto: ambilet.ro