Merg la dexonline ca să văd ce PLM înseamnă antițigănism și aflu următoarele: "Niciun rezultat pentru antițigănism"!

Deci, m-am lămurit o dată că numai niște inculți tâmpiți, paraleli cu limba română puteau da o lege împotriva a ceva ce nu există.

Zic, hai, bă, poate numa’ mi s-a părut, dar n-or fi chiar atât de tâmpiți! Hai să caut țigănism!

"țigănism sn [At: ENC. ROM. / Pl: ~e / E: țigan + -ism] Termen împrumutat din limba țigănească și neasimilat.

sursa: MDA2 (2010) adăugată de LauraGellner"

Ei, zi așa! Vedeți că nu sunt chiar atât de tâmpiți? Sunt chiar mai!

Ce-i ăla care joacă rol de președinte? Profesor de fizică? Înțeleg că, săracu’, dacă și-a luat 6 case nu mai are bani de Internet, dar nu mai avea încărcare pe prepay cât să sune pe colegul sau colega de română ca să întrebe ce-i țigănismul înainte de a da o lege împotriva lui? Încă o dată se confirmă ce ne zicea un prof în liceu: "Gândirea doare!"…

În concluzie, puteți folosi: gagiu, gagică, puradel, pirandă, mișto, dar să nu vă prindă potera cu prala că bulăul vă mănâncă, nefiind asimilat! În dicționarul Argou îl găsiți "prală", eu am reținut de la moșu-meu expresia: "Mo, prala, mo!" Și nu cumva să vă adresați poterei cu tradiționala expresie: has moro car (eu o știam cu "haș", dar văd că pe "domnește" e "has"! Pe asta n-o știu de la moșu-meu, dar am auzit-o folosită între țiganii cortorari. Între căldărari nu-mi amintesc s-o fi auzit. Între prietenii și colegii mei de școală țigani n-am auzit-o fiindcă ei nu știau boabă de țigănească!

Florin Silea