ac-dc   Marcel Avram şi D&D East Entertainment anunţă concertul anului 2010 în România: AC/DC în Bucureşti!

    Evenimentul se va desfăşura în data de 16 mai 2010, în Piaţa Constituţiei din Capitală şi face parte din Black Ice World Tour 2010.

   Biletele pentru concert au fost puse în vânzare exclusiv prin reţeaua Eventim şi se pot cumpăra de la următoarele puncte de vânzare: magazinele Germanos, magazinele Vodafone, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas şi Sala Palatului din Bucureşti. Online, biletele se pot cump?ra accesând www.eventim.ro.

   „Suntem mândri şi fericiţi să vă putem prezenta AC/DC în România, un eveniment aşteptat de zeci de mii de fani”, a declarat Marcel Avram, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a completat că biletele pentru eveniment vor avea preţuri accesibile, astfel încât oricine să îşi poată permite să participe la eveniment.  Astfel, primele 20.000 de bilete au preţul de 127,2  lei, apoi preţul acestora va fi de 148,4 lei. Există şi o categorie specială de bilete în faţa scenei – Golden Cicle, la preţul de 265 lei şi bilete VIP, la preţul de 477 lei. Acestea din urmă vor fi puse în vânzare în cursul zilelor următoare. La categoriile Golden Circle si VIP, numărul biletelor va fi limitat la 3000, respectiv 2000 de bilete.  În plus, biletele se vor putea cumpăra în două rate, pe baza unui sistem de vouchere. 

   „Trebuie să îi mulţumim domnului Marcel Avram care depune tot efortul de a aduce cele mai mari trupe din lume pe scenele din România”, a declarat Denise Săndulescu, General Manager D&D East Entertanment. 

   Cei de la AC/DC vor veni în România insoţiţi de invitaţi speciali, care vor fi anunţaţi în cel mai scurt timp şi cu propria producţie.  Evenimentul a fost anunţat şi pe www.acdc.com.

Despre AC/DC

   Cu peste trei decenii de activitate, AC/DC nu par să fi obosit deloc, fiind una dintre cele mai iubite trupe rock a tuturor timpurilor! De la înfiinţarea trupei, în anul 1973, rock-ul propus de către australienii de la AC/DC a cucerit lumea, formaţia având mai mereu concerte sold-out  şi vânzări de albume de peste 200 de milioane de exemplare în întreaga lume. Cea mai bine cotată trupă a casei de discuri Sony BMG Music Entertainment, AC/DC a vândut aproape 70 de milioane de albume numai în Statele Unite, ajungând una dintre cele mai bine vândute trupe din istorie.  Faimosul album AC/DC, Back In Black, a primit un dublu disc de diamant, pentru 22 de milioane de copii vândute în Statele Unite, astfel devenind al cincilea cel mai de succes album vândut din America.  Cei de la AC/DC au electrizat lumea prin vocea inconfundabilă a solistului Brian Johnson, charisma chitaristului Angus Young şi prin showuri care au lăsat publicul cu răsuflarea tăiată. 

Black Ice World Tour

   Black Ice World Tour, care include şi concertul din România,  a debutat cu nişte recorduri impresionante: 

  • trei concerte din Melbourne (Australia) au fost SOLD OUT în 10 minute, ceea ce reprezintă un record absolut.
  • 500.000 de bilete s-au vândut în prima zi de la anunţarea turneului.
  • Black Ice World Tour are una dintre cele mai mari şi costisitoare scene din istorie.
  • majoritatea concertelor din Europa au fost SOLD OUT. 

   Turneul a început pe 28 octombrie 2008 şi se va încheia spre finalul anului 2010, desfăşurându-se pe trei continente: Europa, Australia şi America de Nord. 

Black Ice – albumul

   Albumul promovat de turneu, Black Ice, este cel de-al 15 album de studio AC/DC, lansat în octombrie 2008. Black Ice s-a vândut în 2 milioane  de exemplare în prima săptămână de la lansare şi s-a clasat pe locul unu în 29 de ţări, printre care Australia, Canada, Marea Britanie şi Statele Unite.  Albumul a primit trei discuri de platină în prima săptămână de la lansare, fiind al doilea cel mai bine vândut album al anului 2008. Până în prezent, Black Ice a primit discuri de platină în peste 20 de ţări (Statele Unite, Australia, Canada, Suedia, Elveţia, Germania, Norvegia, Austria, Cehia, Ungaria, Finlanda, Spania, etc.) 

   AC/DC în România este un eveniment prezentat de East European Concert şi Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.

Sonia Lodi, PR Manager D&D East Entertainment