Agenţia Medieval Praxis anunţă un nou concert în cadrul Stagiunii de Muzică Veche – „Es soll nur Silvius die Laute spielen!".
Acesta va fi ţinut vineri, 30 aprilie, ora 19:00, în Sala Bizantină a Palatului Cercului Militar Naţional şi va cuprinde suite pentru lăuta solo de Silivus Leopold Weiss.
Invitat este lăutistul Caius Hera (Timişoara). Caius Hera, absolvent al Secţiei de chitară din cadrul Facultăţii de muzică din Timişoara, a avut un permanent interes pentru artele muzical-artistice ale trecutului. Susţinerea unor recitaluri în diferite oraşe din România, precum şi participarea la unele concerte de muzică veche, l-au îndemnat pe Caius Hera să abordeze repertoriul muzicii vechi dintr-o perspectivă istorică şi autentică. A urmat cursuri de specializare la Schola Cantorum Basiliensis (Basel) sub îndrumarea profesorului Hopkinson Smith. În prezent Caius Hera îşi bazează repertoriul pe muzica scrisă pentru lăuta cu 13 coruri, precum şi pe colaborarea cu diferite ansambluri în postura de theorbist.
Biletele se pot achiziţiona prin reţeaua Eventim în magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online la www.eventim.ro.
Aflată anul acesta la prima ediţie, Stagiunea de Muzică Veche vine ca o urmare firească a bunei primiri de care s-a bucurat încă din anul 2006 Festivalul de Muzică Veche Bucureşti. Stagiunea acoperă un gol în viaţa culturală a Capitalei, fiind special gândită ca o ofertă culturală complementară Festivalului. Printre intenţiile Stagiunii sunt şi acelea de a oferi o scenă pentru tinerii muzicieni români specializaţi în muzică veche şi de a reuni concertele de muzică veche pe care agenţia Medieval Praxis le organizează de-a lungul anului.
Caracterul permanent al Stagiunii face ca acest proiect să fie unic în România. Perioada de desfăşurare a Stagiunii este februarie – iunie 2010 şi cuprinde între două şi patru concerte pe lună.
Înfiinţată în anul 2005, agenţia Medieval Praxis şi-a concentrat activitatea în domeniul organizării de evenimente culturale şi management artistic. Prin specificul evenimentelor organizate, agenţia şi-a propus să vină în întâmpinarea iubitorilor muzicii culte, în special muzica veche, un domeniu ce reprezintă firul roşu al activităţii Medieval Praxis.
Printre cele mai importante realizări ale agenţiei se număra organizarea Festivalul de Muzică Veche Bucureşti, a Taberei medievale pentru copii, a Festivalului şi Târgului de Artă Medievală Bucureşti, Festivalului Mediaş – Cetate Medievală, circa 25 de concerte de muzică veche organizate în fiecare an, diverse conferinţe şi evenimente de afaceri.
În acest moment Medieval Praxis este singura agenţie din România dedicată muzicii vechi şi organizării de evenimente medievale.
Laurenţiu Constantin,
director Medieval Praxis