AM POR organizează prima sesiune de informare pentru jurnaliştii din presa naţională privind proiectele REGIO din regiunea Centru

regioÎn dată de 6 mai 2010, Autoritatea de Management a Programului operaţional regional (AM POR) organizează la Alba Iulia o sesiune regională de informare pentru jurnaliştii din presă naţională şi regională. Scopul acestei sesiuni este acela de a prezenta mass-media din regiunea Centru stadiul implementării REGIO – Programul operaţional regional în regiune, cu detaliere pe fiecare judeţ.

Având în vedere că grupul ţintă este reprezentat de jurnalişti din fiecare judeţ din regiune, la eveniment au fost invitate să-şi prezinte proiectele cinci organizaţii diferite din administraţia publică locală, din mediul de afaceri şi din domeniul organizaţiilor neguvernamentale. Pentru fiecare proiect discuţiile vor porni de la ideea care a stat la baza realizării cererii de finanţare, până la stadiul actual de implementare.

Principalele aspecte care vor fi abordate în cadrul prezentării proiectelor sunt detalierea nevoii care a stat la baza ideii de proiect, corelarea obiectivelor proiectului cu obiectivele domeniilor de intervenţie ale Programului operaţional regional, activitatea de elaborare a cererii de finanţare (incluzând sursele de informare, sprijinul primit din partea consultanţilor şi birourilor de informare ale OI sau AM, modul de lucru pentru scrierea cererii), dar şi aspectele pozitive care au stat la baza semnării cererii de finanţare şi încheierea contractului. Beneficiarii vor putea prezenta presei barierele sau obstacolele întâmpinate în elaborarea şi/sau depunerea cererii de finanţare, precum şi stadiul actual al proiectului, toate pentru a descrie cât mai bine impactul sau îmbunătăţirile pe care le va aduce proiectul în localitatea sau zona în care se implementează.

Fiecare prezentare va fi realizată în mod atractiv pentru participanţi, ilustrată cât mai sugestiv, incluzând multe fotografii de la locul implementării proiectului.

Relaţii publice,
Agenţia pentru dezvoltare regională Centru