Biroul permanent al Senatului a discutat în legătură cu intenţia de a-l invita pe premierul Emil Boc pentru a prezenta, de la tribuna Senatului, punctul de vedere al Guvernului şi iniţiativele pe care acesta le are cu privire la înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional şi introducerea măsurilor de austeritate anunţate deja, a spus chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de astăzi, 11 mai 2010.

Membrii Biroului permanent au luat în discuţie şi au repartizat comisiilor de specialitate proiectele de lege şi iniţiativele legislative depuse recent la Senat şi au stabilit termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor. De asemenea, cu privire la programul săptămânii viitoare, Biroul permanent a stabilit ca şedinţa de plen de miercuri, 19 mai, să se ţină marţi, 18 mai.

La cererea mai multor organizaţii şi a Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă, senatorii au stabilit să prelungească termenul până la care se vor putea depune amendamente cu privire la proiectul de lege privind organizarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, astfel încât dezbaterea asupra acestuia să se desfăşoare la Comisie după data de 20 mai.

Biroul permanent a stabilit ca documentele referitoare la activitatea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal să fie repuse în discuţie în următoarea sesiune parlamentară.

Chestorul Senatului a mai spus că membrii Biroului permanent au aprobat memorandumurile referitoare la relaţiile parlamentare externe ale Senatului, desfăşurate recent sau programate pentru perioada următoare.

Biroul de presă al Senatului