europafest_2010 13 mai – Gala EUROPAfest 2010

Într-un an în care condiţiile economice sunt cel puţin o provocare pentru evenimentele culturale, EUROPAfest 2010 încheie pe 13 mai o ediţie de succes. Peste 250 de muzicieni, concerte de jazz, blues şi pop pe două scene simultan, Art Center Tinerimea Română şi Hard Rock Cafe, două concursuri internaţionale de jazz şi muzică clasică, totul concentrat în şapte zile de festival.

Trupe ca ORCHESTRA DA TRE SOLDI/ Italia, STELZHAMMA/ Austria, PARAFUSIONS/ Italia & Ungaria, SAXEST & SIIM AIMLA/ Estonia, MILO SUCHOMEL QUARTET/ Slovacia, QL/ România sunt doar unii dintre muzicienii pe care EUROPAfest i-a adus anul acesta la Bucureşti.

13 mai încheie seria de evenimente cu Gala EUROPAfest, un eveniment care reuneşte unele dintre cele mai interesante momente din festival: Finala şi decernarea premiilor la Bucharest International Jazz Competition, decernarea premiilor la Jeunesses International Music Competition, jam sessions şi momente excepţionale de jazz şi muzică clasică ale laureaţilor. La ediţia de anul acesta concursurile de jazz şi de clasic au numărat 15 trupe, respectiv 71 de pianişti înscrişi în concurs. Gala oferă publicului ocazia de a îi asculta pe cei mai spectaculoşi dintre ei.

Neobişnuit pentru un concurs de muzică, Finala Bucharest International Jazz Competition este inclusă în cadrul Galei laureaţilor. Trupele de jazz îşi dispută Marele premiu pe scenă în timp ce juriul deliberează câştigătorul tocmai de pe locurile de spectatori din sală.

Evenimentul se desfǎşoarǎ, ca de altfel întregul festival, sub înaltul patronaj al Alteţelor lor regale principesa Margareta şi principele Radu. Tot în cadrul evenimentului va fi şi decernarea Diplomei de excelenţă din partea Casei Regale, diploma urmând să fie înmânată de Alteţa sa regală principele Radu. Joi, 12 mai, la ora 11:00, muzicienii EUROPAfest sunt invitaţi ai Casei Regale la Palatul Elisabeta, unde vor fi întâmpinaţi de Alteţa sa regală principesa Margareta.

Un show definit de excelenţă şi rafinament, Gala EUROPAfest se va desfăşura în 13 mai, de la ora 19:00, în Sala Auditorium (Sala Mică a Palatului).

Studenţii au acces liber în limita locurilor disponibile.

Bogdana Horaţiu,
director programe,
jmEvents.ro