afis_festival_tuborg_green_fest_sonisphere-logo După două zile pline de rock şi formaţii în premieră pe scena de la Romexpo, ultima seară a celui mai mare eveniment rock organizat vreodată în România i-a adus în faţa publicului român pe Luna Amară, Anathema, Stone Sour, Alice in Chains şi Rammstein.

Cea de-a treia zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival a fost deschisă de show-ul artiştilor români de la Luna Amară, care au inclus în setlistul lor piesele Gri Dorian, Oraş, Dizident şi Loc lipsă. Piesa Somn a fost dedicată recent dispăruţilor Ronnie James Dio, Peter Steele (Type O Negative) şi Paul Gray (Slipknot). Publicul a cântat alături de formaţia clujeană de rock alternativ timp de 45 de minute.

anathema Spectacolul a continuat cu Anathema (foto), trupă originară din Anglia. Aceştia au încălzit publicul cu piese consacrate, dar şi cu cele mai noi creaţii de pe albumul „We’re Here Because We’re Here”, album lansat în luna mai a acestui an. Englezii de la Anathema şi-au început recitalul cu Kashmir (un cover Led Zeppelin) şi au continuat cu Deep, Closer, Lost Control, Empty, A Natural Disaster şi Fragile Dreams.

Trupa americană Stone Sour a urmat pe scena de la Romexpo, încântându-şi fanii cu ritmurile de metal alternativ. Recitalul trupei a fost bine primit de către rockerii aflaţi la Romexpo.

Alice in Chains, exponentul principal al genalice_in_chainsului grunge din anii ’90, cu peste 20 de milioane de albume vândute în toată lumea, a încins atmosfera de pe scena Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival. Trupa a optat pentru un setlist care să conţină şi succese vechi, dar şi piese de pe noul album: Them Bones, Dam That River, Rain When I Die, Check My Brain, It Ain’t Like That, We Die Young, Acid Bubble, Man in the Box, Lesson Learned, Angry Chair, Again, Would?, Rooster.

O oră mai târziu aşteptarea fanilor aflaţi în public s-a incheiat pentru că Rammstein, trupa care a stabilit noi standarde pentru showurile rock live, a urcat în sfârşit pe scenă! Aceştia s-au aflat în Româtill-lindemann-rammsteinnia în premieră, în cadrul turneului de promovare al celui mai recent material discografic intitulat Liebe Ist Fur Alle Da.

Recitalul lor a ţinut publicul într-o tensiune continuă cu o avalanşă de efecte pirotehnice şi de lumini care s-au derulat în cascadă timp de o oră şi jumătate. Într-un decor industrial trupa şi-a derulat showul punctat, într-o sincronizare perfectă, de efecte pirotehnice, aruncătoare de flăcări, tunuri cu spumă şi confeti, fum şi explozii. La un moment dat clăparul trupei a pornit într-o croazieră de „boat crowd surfing” în timpul căreia a primit steagul României marcat cu însemnele Rammstein, pe care l-a dus pe scenă şi l-a păstrat alături de el până la final.

După ce peste 30.000 de glasuri de români au intonat versurile trupei în germană, Till Lindemann, solistul grupului, îngenunchiat alături de colegii săi, le-a mulţumit fanilor în româneşte: „Mulţumesc frumos. Rammstein vă iubeşte”!

Playlistul a inclus mai cunoscutele Du Hast, Benzin sau Ich Will, dar şi recenta şi controversata Pussy, alături de Rammlied, Fruhling In Paris sau Ich Tu Dich Weh de pe ultimul material discografic al trupei.

Şi în ultima zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival berea a fost nelipsită, iar fanii rock şi-au potolit setea cu peste 60.000 de pahare de bere Tuborg alături de încă 10 sortimente de beri internaţionale, consumate de milioane de oameni în toată lumea: Carlsberg Elephant, Carlsberg Black Gold, Carlsberg Special Brew, Carlsberg Freeze, Jacobsen Brown Ale, Kilkenny, Guinness, Tuborg Tropical, Carlsberg şi Holsten Weizen.

Anca Lupeş,
Managing Partner,
Star Management

Foto: Miluţă Flueraş – metalhead.ro
(Anathema, Alice in Chains)
Petru Groza (Rammstein)