Cea mai aşteptată zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival i-a avut ca invitaţi pe legendarii The Big Four: Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax. Cele patru trupe au zguduit scena de la Romexpo într-un show de sunet şi lumini care i-a lăsat fără răsuflare pe cei aproximativ 35.000 de fani ai rockului prezenţi la Romexpo.

Ziua a doua a debutat cu trupa românească Viţa de Vie, care a încălzit atmosfera şi a arătat din nou că este în topul preferinţelor publicului iubitor de muzică rock din România.

frank-bello-anthrax Primul dintre cei patru monştrii sacri ai metalului care a pus stăpânire pe scenă a fost Anthrax, grup aflat pentru prima oară în România. Energia solistului Joey Belladonna a ridicat toate mâinile publicului în aer, într-un show impecabil, iar fanii au cântat alături de el aproape vers cu vers.

Ştafeta a fost preluată de Megadeth şi carismaticul Davedave-mustaine-megadeth Mustaine, într-o formă de zile mari. De la Holy Wars până la piesa de rezistenţă, Symphony of Destruction, cântată la finalul concertului, Megadeth a trecut în revistă atât piese de pe primele albume, cât şi compoziţii mai noi. Plini de forţă şi energie, cei patru Megadeth au demonstrat din plin că îşi merită locul în careul de aşi ai metalului.

kerry-king-slayer Probabil una dintre cele mai aşteptate formaţii ale serii, Slayer, a reusit să rupă barierele sunetului pe piese precum World Painted Blood, Angel of Death şi Raining Blood. Aflaţi pentru prima dată în România, artiştii de la Slayer au încântat fanii trash metal oferind un show adevărat, care le-a confirmat titulatura de pioneri ai genului.

Punctul culminant al serii a fost marcat de Metallica cu un show de peste două ore, în care trupa i-a adus la extaz pe cei aproape 35.000 de spectatori prezenţi. Chitaristul Kirk Hammett a oferit publicului o surpriză de proporţii folosind pe parcursul primelor piese o chitară specială, inscripţionată cu unul dintre simbolurile pentru care ţara noastră este recunoscută la nivel mondial – Dracula. Gestul chitaristului a fost completat câteva minute mai târziu şi de către James Hetfield, care şi-a suprins fanii cu un look în spiritul Dracula.

Playlistul a inclus în principal piesele clasice ale trupei, printre care Master of Puppets, Sad but True, Enter Sandman şi Sanitarium, dar şi piese de pe ultimul album Death Magnetic, care dă şi numele turneului.james-hetfield-metallica

Baladele celebre precum One şi Nothing Else Matters nu au lipsit din playlistul legendarei trupe, spre deliciul fanilor, care au cântat din tot sufletul alături de artişti.

Showul a atins cote maxime şi datorită efectelor pirotehnice speciale, rafale de mitralieră şi artificii care au însoţit majoritatea pieselor Metallica de pe scena de la Romexpo.

James Hetfield a comunicat cu publicul încă de la început, când a declarat: „Metallica este aici ca să te facă să te simţi bine”. Trupa a încheiat concertul cu piesa „Seek and Destroy“, în aclamaţiile publicului care îi chema înapoi pe scenă.

Şi în a doua zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival combinaţia de muzică rock la cel mai înalt nivel şi bere s-a dovedit a fi una de succes. Publicul prezent a consumat peste 80.000 de pahare de bere Tuborg, alături de încă 10 sortimente de beri internaţionale, consumate de milioane de oameni în toată lumea: Carlsberg Elephant, Carlsberg Black Gold, Carlsberg Special Brew, Carlsberg Freeze, Jacobsen Brown Ale, Kilkenny, Guinness, Tuborg Tropical, Carlsberg şi Holsten Weizen.

Ultima zi a festivalului va aduce pe scena de la Romexpo, începând cu ora 15:30, trupa Luna Amara, urmată de Anathema, Stone Sour, Alice in Chains şi de la ora 21:15 va urca pe scena incendiară (la propriu) trupa Rammstein, aflată pentru prima dată în faţa publicului român.

Accesul în incinta se face începând cu ora 14:00. Fanii vor avea parte de muzică bună, lumini şi sunet de excepţie, efecte pirotehnice şi un veritabil show rock până în jurul orei 23:00, când este preconizat finalul showului.

Organizatorii Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival pun la dispoziţia participanţilor 1.500 de locuri de parcare. Acest serviciu este cu plată, iar spaţiul alocat este parcarea C a complexului Romexpo. Costul unei ore de parcare este 3 lei.

Pentru cei care nu au reuşit să îşi achiziţioneze bilete până acum, îi anunţăm că există un punct de vânzare bilete special amenajat la intrarea în incintă, deschis între orele 10:00 şi 21:00.

Sonia Lodi,
PR Manager,
D&D East Entertainment

Foto: Petru Groza