greg-mackintosh-paradise-lost Ziua care a deschis cel mai important festival rock din România a adus în faţa fanilor care au venit la Romexpo trupele: Orphaned Land, Paradise Lost (n. Cultural info – în foto este Greg Mackintosh, chitaristul solo al formaţiei), Volbeat, Manowar şi Accept.

Cei aproape 20.000 de fani prezenţi în prima zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival au avut ocazia să simtă la intensitate maximă atmosfera incendiara creată de artiştii prezenţi pe scena gigantică de peste 1500 de metri pătraţi, montată special pentru acest eveniment.

Seara a fost deschisă de trupa Orphaned Land, care a încântat publicul cu un repertoriu presărat cu influenţe orientale, urmată de Paradise Lost, trupă originară din Anglia, mult aşteptată şi apreciată de fanii death/doom şi gothic metal. Volbeat, prezenţi pentru prima oară în România, au electrizat publicul şi au interacţionat cu acesta, exprimându-şi în repetate rânduri bucuria de a se afla aici, atrăgând cu siguranţă simpatia fanilor.

manowar Manowar, regii metalului, s-au bucurat de o primire cu adevărat regală din partea publicului din România. Unul dintre cele mai importante nume ale industriei rock mondiale a zguduit Bucureştiul cu piese ca Warriors of the World United, Kings of Metal, Manowar şi Heaven And Hell, punctul culminant fiind discursul liderului trupei, Joey DeMaio, care s-a adresat publicului în limba română, mulţumindu-i pentru susţinere, entuziasm şi devotament. Un moment emoţionat a fost tributul adus de aceştia regretatului artist Ronnie James Dio, solistul Manowar oferind fanilor din primele rânduri tricouri şi CD-uri.

mark-tornillo-accept Accept, veteranii heavy metalului, au închis prima seară a festivalului cu o revenire spectaculoasă pe scenă, după o lungă pauză. Timp de două ore, cele mai cunoscute piese ale trupei au confirmat succesul celor peste 30 de milioane de albume vândute de-a lungul carierei.

Pe durata primei zile a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival s-au consumat peste 40.000 de pahare de bere. Beer Hall of Fame a răcorit fanii rockului, pe lângă berea Tuborg cu încă 10 sortimente de beri internaţionale, consumate de milioane de oameni în toată lumea: Carlsberg Elephant, Carlsberg Black Gold, Carlsberg Special Brew, Carlsberg Freeze, Jacobsen Brown Ale, Kilkenny, Guinness, Tuborg Tropical, Carlsberg şi Holsten Weizen.

Umbrela verde a fost alături de participanţi, promovând colectarea selectivă şi încurajându-i să aducă paharele de plastic goale, oferind pentru 15 astfel de pahare un pahar cu bere Tuborg. Fanii rock au dovedit că sunt responsabili faţă de mediu, mai mult de trei sferturi din cantitatea de pahare vândute fiind colectată la cortul Umbrela verde.

A doua zi a festivalului va debuta cu Viţa de Vie, prima trupa românească ce urcă pe scenă de la Romexpo, urmaţi pentru prima oară în în istoria rockului de “THE BIG FOUR”. Cele patru trupe legendare: Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax vor concerta împreună şi în Bucureşti, în cadrul acestui turneu exclusiv.

Lars Ulrich, de la Metallica, a declarat despre această formulă istorică: „Cine ar fi crezut că după 25 de ani de la înfiinţare, cele patru mari nume ale metalului nu numai că vor fi prezente pe piaţă în continuare, mai populari ca niciodată şi cântând împreună în întreaga Europă, dar vor şi avea parte de un eveniment internaţional de asemenea anvergură!”

Accesul în incintă se face începând cu ora 14:00 în cele două zile de festival rămase. Fanii vor avea parte de muzică bună, lumini şi sunet de excepţie, efecte pirotehnice şi un veritabil show rock, până în jurul orei 23:00, când este preconizat finalul fiecăreia dintre seri.

Organizatorii Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival vor pune la dispoziţia participanţilor pe parcursul festivalului 1500 de locuri de parcare în complexul Romexpo. Acest serviciu este cu plată, iar spaţiul alocat este parcarea C a complexului Romexpo. Costul unei ore de parcare este 3 lei.

Pentru cei care nu au reuşit să îşi achiziţioneze bilete până cum, îi anunţăm că în zilele de festival există un punct de vânzare bilete special amenajat la intrarea în incintă, deschis între orele 10:00 şi 21:00.

Anca Lupeş,
Managing Partner,
Star Management

Foto: Petru Groza