Unul dintre puţinii susţinători ai regimului dictatorial Băsescu, Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Monetar Internaţional şi şef al personajului cu gaură în pantof Jeffrey Franks, cel care dă bani cu ghiotura – că doar nu dă de la el – regimului dictatorial Băsescu, a fost arestat pe aeroportul JF Kennedy din New York, poliţia newyorkeză prinzându-l cu câteva minute înainte de-a reuşi să fugă din SUA spre Paris. Potrivit mai multor relatări de presă americane, acesta a fost dat jos de la clasa I a unui avion Air France (cu care are o înţelegere care-i permite să zboare la clasa I cu orice cursă), a fost arestat şi dus la poliţie. La ora redactării încă nu era acuzat, dar se aştepta ca în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică să fie pus sub acuzare.

Potrivit presei de peste Ocean, o cameristă în vârstă de 32 de ani de la hotelul Sofitel a spus că în jurul orei 13 a intrat în camera lui Kahn, acesta a ieşit gol din baie şi a sărit pe ea cu intenţia de-a o obliga să facă sex oral. Nu este clar dacă intenţia a fost dusă la capăt, nici cum a reuşit să scape femeia, însă când a scăpat aceasta s-a dus aţă la conducere, care a chemat poliţia. Când au ajuns poliţiştii au constatat că ciracul regimului Băsescu spălase putina, însă şi-a uitat în cameră celularul şi alte obiecte personale. După aceste constatări au dus angajata la spital. Potrivit New York Post, cazul este anchetat de Unitatea specială pentru victime a Departamentului de poliţie din New York.

După cum se ştie, în 2008 conducerea FMI a închis ochii la un alt scandal sexual al lui Kahn, care a avut relaţii sexuale cu o angajată a instituţiei, ulterior transferată la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Acum pun şi eu o întrebare la mişto: dacă acest caz se petrecea în ţara lui Băsescu, nu în cea condusă de Obama, credeţi că era arestat Kahn?

Deocamdată FMI nu a avut nici o reacţie, nici nu se ştie dacă-l va înlocui cineva la întâlnirea cu cancelarul Germaniei, pe care trebuia s-o aibă duminică.

Florin Silea