europafest-palatul-elisabeta În 12 mai, începând cu ora 12:00, artiştii EUROPAfest vor fi primiţi de către principesa moştenitoare Margareta la Palatul Elisabeta, ca parte a manifestărilor organizate cu ocazia jubileului de 90 de ani ai Majestăţii Sale regelui Mihai.

Întregind lanţul de evenimente special organizate pentru a celebra aniversarea de 90 de ani a Majestăţii Sale regelui Mihai, muzicieni de jazz, blues, pop sau muzica clasică de pe întreg continentul, ce au captivat Bucureştiul în ultimele zile, vor aduce puţin din muzica şi spiritul lor creativ într-un moment de mare respect şi onoare la Palatul Regal.

Încă din 2005 EUROPAfest se desfăşoară sub înaltul patronaj al Alteţele Lor Regale principesa Margareta şi principele Radu. Încrezători în puterea muzicii de a transcende dincolo de orice bariere şi de a schimba în bine generaţia tânără, familia regală susţine conceptul Festivalului. Apreciat că fiind un „instrument inteligent şi responsabil în slujba prezentului şi viitorului muzicii romaneşti”, pentru complexitatea evenimentului şi spiritul artistic pe care îl transmite, EUROPAfest a fost felicitat public de către Alteţele Lor Regale în nenumărate ocazii.

Ultimele zile ale ediţiei cu nr. 18 a EUROPAfest mai includ şi alte evenimente.

În 11 mai la ArCuB are este un concert special de celebrare a centenarului relaţiilor dintre România şi Elveţia – The Swiss Jazz Night, iar în Club Tribute trupa Ari Borger / Brazilia & SUA conduce atmosfera deschisă de The New Jazz Generation spre ritmuri moderne şi vintage în acelaşi timp.

Pe 12 mai Caffe Festival pregăteşte un show fenomenal – jam session între tinerii muzicieni de jazz din cadrul Festivalului, un spectacol deosebit de promiţător şi antrenant. În paralel, competiţiile Bucharest InternaTional Jazz Competition şi Jeunesses International Music Competition îşi aleg finaliştii, la ArCuB şi Centrul Cultural Ungar.

În 13 mai ultima seară a Festivalului celebrează excelenţa muzicală în cadrul Galei EUROPAfest. Cu acest prilej va fi acordată Diploma de excelenţă din partea Casei Regale.

jmEvents