Ediția din acest an a Focus Festival îi aduce în centrul vechi al Sibiului pe Moonlight Breakfast, Grimus, Travka, R.O.A, Toulouse Lautrec, The Amsterdams, We Singing Colors, The Noise, I’m the Trip, iar DJ Cora, New Disorder și adub vor asigura zona de DJ set și afterparty din cadrul Festivalului.

Pe lângă aceste concerte, zilnic, în Piața Huet, începând cu ora 21:30 va fi proiecție de film. Publicul va avea ocazia să vizioneze trei filme a căror poveste este construită în jurul muzicii: Sound City, Heima și Searching for Sugar Man.

Seara zilei de 23 august va fi deschisă de Travka, cea mai longevivă trupă din Festival, care în octombrie 2012 a lansat al treilea album. Albumul este intitulat „OKEAN” şi are o poveste originală, fiind editat în doar 5 exemplare. Festivalul va continua cu concertul Moonlight Breakfast, trupă care a deschis concerte ale unor cântăreți importanți ca Jamiroquai și Macy Gray. Acum, datorită succesului, trăiesc în Viena și concertează în Austria, Germania, Rusia, Ungaria etc.

Grimus, formația care a deschis concertele din România susținute de Red Hot Chili Peppers, Placebo și Roxette, închide de această dată prima seara de festival. Piesa lor, In a Glimpse, a stat cel mai mult pe locul 1 în topurile Radio Guerrilla.

În următoarele zile vor concerta The Amsterdams, prima trupa de alternativ indie din țară, trupă care a impresionat atât pe plan național, cât și în afară, susținând cu succes turnee în mai multe țări europene.

Toulouse Lautrec este formația cu un sound original, care mânuiește la fel de elegant versurile în limba română, engleză, dar și franceză.

Seara de 24 august va fi încheiată cu R.O.A. (Rise of Artificial), trupa care în prima jumătate a anului 2011, cu piesa „Ne place”, ajunge să se claseze pe prima poziție în topurile muzicale și să se transforme în cel mai difuzat cântec din FM românesc.

La îmbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive și muzică bazată pe armoniile vocale se vor afla We Singing Colors, care vor cânta pe 23 și 24 august în Piața Huet și în alte locuri deosebite.

Ultima zi a evenimentului va fi dedicată promovării trupelor locale alternative și indie.

The Noise, primul cvartet indie sibian, format în vara anului 2011, formaţie ce se autoîncadrează evaziv în categoria indie, va face spectacol duminică, 25 august.

În aceeași seara, I’m the Trip va urca pe scena din Piața Mică pentru un spectacol plin de energie și prospețime.

De asemenea, expoziția foto cu tema Sibiu.Alternativ, semnată de Sebastian Marcovici, va putea fi vizitată în 23 – 24 august, în Piața Huet. Evenimentul oferă un program variat, care permite publicului să „guste” concerte live, dj-sets, concerte acustice, expoziție de fotografie și proiecții de film.

Focus Festival este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu și cofinanțat de Consiliul local Sibiu, prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu.

Cristina Ghinea,
PR – Focus Festival