Extraordilingură și nemaipolonic! M-am gândit de când a început USA Pro Challenge că atât Chris Froome, cât și Ritchie Porte vor concura curați. Nu mi-am închipuit, însă, că vor fi chiar atât de curați, încât, practic, sunt „curățați”!

Încă din etapele de pluton s-a văzut că ambii sunt rutieri de pluton, însă la contratimpul individual de vineri s-a văzut adevărata valoare a celor doi. Locurile finale nici nu mai contează după ce l-am văzut pe cel care în Turul Franței a șters la contratimp și pe cățărări cu adversarii cum a ajuns la finalul etapei de contratimp. Abia se mai ținea pe bicicletă! Nici nu mai contează pe ce loc va termina (deocamdată e pe 16!) atât timp cât a venit în fața lui Jens Voigt cu numai 17 secunde! Dacă ați uitat cumva, Voigt e ciclistul care va face în 17 septembrie 42 de ani!

Dacă sunteți cumva curioși, Ritchie Porte e deocamdată pe locul 27, el venind la 9 secunde în spatele lui Voigt!

Și acum, lovitura de grație: ANDY SCHLECK (proverbial nu doar pentru că nu se dopează, ci și pentru cât de rău merge la contratimp) A VENIT CU 17 SECUNDE MAI REPEDE DECÂT FROOME!!!!! E SFÂRȘITUL LUMII!

Update: Ca de obicei la ciclism, timpii au fost afișați aiurea. La finalul etapei, după modificarea timpilor, Andy (locul 45, loc normal pentru el) a venit în fața lui Froome (locul 49!) cu 16 secunde, iar în cazul lui Voigt (locul 58) a rămas aceeași diferență, 17 secunde după Froome. S-a schimbat și liderul, Tejay van Garderen trecând peste Andrew Talansky cu 4 secunde după schimbarea cronometrajelor. Spun schimbare fiindcă nu știu dacă au fost corecte cele inițiale sau cele ulterioare.

Florin Silea