simona-halep-interviu-new-haven-2013Simona Halep (în foto la interviul de după meci) s-a calificat în finala turneului de la New Haven mai ușor decât era de așteptat, dar mai greu decât o arată scorul: 6-2 7-5, după 1:20:13.

Meciul în care a detronat-o pe „Regina din New Haven” – cum este, potrivit siteului turneului, supranumită Caroline Wozniacki, care a câștigat de 4 ori competiția (anul trecut a fost tot semifinalistă, dar a pierdut prin retragerea după primul set pierdut cu 7-5 la Kirilenko) – a fost unul care cred că i-a îndeplinit dorința comentatorului de limbă engleză, de a avea un meci mai palpitant decât semifinala dintre Kvitova și Zakopalova (6-0 6-1), cu schimburi de mingi lungi și în multe rânduri spectaculoase și cu număr acceptabil de greșeli neforțate.

Deși a avut 3 duble greșeli, primul serviciu i-a funcționat destul de bine (62% – 63%) și a avut procentaj mai bun la punctele realizate cu primul serviciu decât adversara: 68% – 55%. La al doilea a avut, însă, procentaj slab la punctele câștigate: 39% – 42%.

După ce a trecut de capul de serie nr. 4, și nr. 8 mondial, Simona va juca pentru prima dată cu Kvitova, cap de serie nr. 3 și nr. 9 mondial. Dacă joacă cel puțin cum a jucat cu daneza și cu servicii mai bune, probabil că-l va confirma pe același comentator, care remarca înainte de meci că Halep începe să aibă rezultatele pe care unii le așteptau mai de mult timp. În plus, ar trebui să aibă ascendent moral asupra cehoaicei, ținând cont să Sorana Cîrstea a caftit-o la Toronto în sferturi, după ce în turul 2 o eliminase pe Wozniacki, dar în 3 seturi strânse…

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran