celelalte-cuvinte-asta-lume-hard-rock-cafe-22-mai-2014Se pare că băieților de la Celelalte Cuvinte li s-a pus de atâtea concerte – eu nu-mi aduc aminte ca în vreo altă perioadă să fi susținut atâtea spectacole în decursul unui an, situație pentru care o parte din „vină” îi revine și impresariatului formației – așa că s-au decis să ia o pauză.

Potrivit impresarei formației, Sonia Lodi, Călin Pop a explicat decizia astfel: „După un turneu naţional de 14 oraşe cu proiectul acustic Trup şi suflet, trupa simte nevoia să se concentreze pe un nou album şi să îşi dedice timpul procesului de creaţie. Astfel, vom susţine un ultim concert la Hard Rock Cafe, înainte de o pauză mai lungă.”

Referirea este la concertul din 22 mai, de la ora 21:00, intitulat Astă lume, în care vor fi prezentate și două piese de pe viitorul album, „două compoziţii de o factură muzicală aparte în peisajul repertoriului trupei”, după cum scrie Lodi într-un comunicat de presă. Este vora despre Astă lume și Muza mea. Despre cele două cântece puteți afla mai multe aici. Tot acolo găsiți și informații – atât din punct de vedere artistic, cât și organizatoric, inclusiv de unde puteți cumpăra bilete și cât costă – despre concertul de la HRR pe care-l pregătesc: Călin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan şi Ovidiu Roşu.

Fanii care nu mai prind bilete sau care nu-și permit să fie prezenți la concert mai au o șansă să-l vadă, apărută între timp: concertul va fi transmis live! OK, acum terminați cu săritul în sus și chiotele de bucurie fiindcă dacă n-aveți, e musai să vă cumpărați Samsung Smart TV. De ce? Deoarece transmisa va putea fi urmărită doar la acest tip de aparat, ca urmare a unui acord încheiat între SeeNow (platforma Internet prin care se realizează transmisia) și Samsung. După cum este menționat în comunicatul de presă: „Prin acest parteneriat, Seenow și Samsung Smart TV extind conceptul TV-on-demand prin aducerea concertelor live la tine acasă. Utilizatorii pot viziona aceste evenimente atât în direct, cât şi înregistrate, vizionarea fiind gratuită în secţiunea FREEZONE.”

Singurul lucru pe care-l regret este că nu pot asista, ca pe vremea studenției (atunci „studioul” – sala de repetiții – era o cameră de vreo 3,5 X 3,5 mp, aflată în subsolul casei de cultură a studenților din Timișoara), la pritocirea noilor cântece. Avantaj ei, că nu mă mai au pe cap la aproape fiecare repetiție! În ceea ce privește concertul, deși am promis după cel al altei mari trupe, AC/DC, că nu mai merg în București decât dacă vine Pink Floyd, dacă aș fi avut timp și „timp”, poate m-aș fi dus (deși, Călin știe că eu sunt adeptul concertelor Celelalte Cuvinte ținute în săli de spectacole sau în aer liber, nu în cluburi), în primul rând ca să ascult piesele noi. Oricum ieșeam mai ieftin decât cu un Samsung Smart TV, plus că încă nu s-a inventat televizorul prin care să poți ciocni o bere…

Florin Silea