Din articolul de ieri despre concertul de lansare al primului disc realizat de formația albaiuliană Bohemian Groove lipseau câteva informații esențiale. Deh, să-i iertăm de data aceasta, fiind tineri și neavând purtător cu vorba ori PR. Informațiile se referă, evident, la CD (da, știu că voi sperați să vă povestesc despre prieteni, prietene, iubiți, iubite etc.; aici e Silpres, nu The Sun!). Între timp, am reușit să aflu ce mă interesa de la Laur Făgădar, care a „bătut toba” pentru silpres.info.

La concert vor fi și discuri, iar pentru că sunteți rockeri cuminți și v-ați luat bilet, vi se vor vinde la preț redus: 10 lei în loc de 17 lei. Firește că vor conține tot atâtea piese câte vor fi și pe cele pentru ghinioniștii care se vor zgâria pe ochi acasă fiindcă n-au putut merge la concert! Acești au o singură modalitate – momentan – de a le putea cumpăra: să le comande din pagina de Facebook a formației, Bohemian Groove Official. Prețul nu s-a schimbat între timp, e cel menționat mai sus, 17 lei.

Discul include 7 piese: 1. The Fugitive, 2. Dusk, 3. Sanctuary, 4. Blindfold, 5. Dimension, 6. Falling Asleep, 7. Shallow Dreams, muzica a fost compusă de Tudor Vaipan, care a pritocit și versurile pentru ele, excepție făcând Blindfold, la care a lăsat-o pe Ana-Maria Lazăr (apropo, prenumele ei oare vine de la piesa omonimă a formației Riff?) să se afirme, cu care a colaborat și pentru versurile de la Sanctuary. Aranjamentele (orchestrale, nu de culise) s-au făcut în grup, adică de către Bohemian Groove.

O clapă și-o voce de ajutor au dat Ovidiu Pârjol (la 2, 3, 4 și 5), respectiv Cristina Vaipan (7). Noroc că sunt de la Silpres, nu de la The Sun, că acum mă dădea afară fiindcă habar n-am ce legătură este între cei doi Vaipan: soț – soție, frate – soră sau e doar coincidență de nume?!

Discul a fost înregistrat în perioada februarie – mai 2013, într-un studiou în care nici chiar monumentala Pink Floyd n-a ajuns: Bohemian Groove Sanctuary! Normal, ce sanctuar mai e acela unde orice Rolling Stones, AC/DC sau Queen poate înregistra?!

No, amu aveți toate informațiile necesare unui rocker corect și bine informat, ca să puteți merge cu temele făcute la concert.

Florin Silea