garbine-muguruza-castigatoare-roland-garros-2016Recunosc, m-am înșelat: nu m-așteptam ca Garbine Muguruza s-o învingă pe Serena Williams în două seturi. Eu credeam că o va învinge în 3 seturi, dar, se pare că am supraestimat-o pe Williams. Bine, nu atât de mult ca John McEnroe, care o vedea învingătoare, mizând pe faptul că este motivată s-o egaleze pe Steffi Graf la titluri de Grand Slam câștigate, 22.

N-am înțeles, însă, de ce lumea consideră că e o mare surpriză? Era clar, după meciurile disputate în săptămâna a doua, că Garbine e favorita finalei de la Roland Garros. Și nu doar pentru cum a jucat, ci, în primul rând, pentru hotărârea și încrederea arătate. Cum zicea regretatul Cassius Clay: „Champions aren’t made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them — a desire, a dream, a vision. They have to have the skill, and the will. But the will must be stronger than the skill.”

Poate acum, că a câștigat un turneu de Grand Slam după ce a pierdut anul trecut finala la Wimbledon în fața Serenei, își va dezvolta personalitatea și n-o va mai imita pe Șarapova, atât ca gesturi, cât și la strigături când lovește mingea. [S.F.D.]

sursă foto: wtatennis.com/ Getty Images