calin-popDeși 2020 a fost un an rău pentru domeniul cultural-artistic, pe ici, pe colo s-au mai întâmplat lucruri, iar unul dintre cei mai activi artiști a fost Călin Pop, care pe lângă concertele cu Celelalte Cuvinte a avut timp și pentru alte colaborări, între care și concertul aniversar pentru 100 de ani de la înființarea Politehnicii timișorene, dar și pentru activitatea solo.

Rockerul a fost ocupat și de sărbători, lansând alte piese și videoclipuri. Dacă la sensibila piesă „Scrisoare peste timp” a fost ajutat și de alții (la adresa respectivă găsiți toate informațiile despre cine și cu ce a calin-pop-un-alt-ancontribuit, este suficient să „clicăiți” pe „Afișează mai mult”), elegiaca bijuterie de tehnică instrumentală „Un Alt an” (grafica – Elena Cercel) este realizată integral de Călin Pop.

Dacă pe sfârșit de an pandemic merge o elegie, un nou an nu poate începe decât în forță și cu optimism, ca urmare muzicianul oferă o rafinată prelucrare a Caprei, sub titlul „Dansul caprelor”, ajutat fiind și de ansamblu folcloric Ca La Noi.

Florin Silea

surse foto: capturi de ecran