Organizaţiile neguvernamentale sunt invitate să se înscrie în cadrul selecţiei pentru parteneri locali privind organizarea Caravanei ONGFest 2011.

Peste 450 de organizaţii neguvernamentale participante, sute de voluntari implicaţi şi peste 40.000 de cetăţeni susţinători ai cauzelor sociale sunt doar câteva dintre rezultatele înregistrate la ONGFest până acum.

ONGFest – Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România – a fost lansat în septembrie 2009 de către Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, cu scopul de a spori numărului de cetăţeni implicaţi activ în comunitate, şi a ajuns la a treia ediţie.

În 2011 Caravana ONGFest va traversa ţara în perioada septembrie – octombrie, poposind în următoarele 10 oraşe: Bucureşti, Constanţa, Bacău, Iaşi, Miercurea Ciuc, Sibiu, Cluj, Oradea, Timişoara şi Craiova. 

Pentru că am creat deja o tradiţie prin organizarea ONGFest în Bucureşti, anul acesta ne dorim să aducem organizaţiile neguvernamentale aproape de comunităţile în folosul cărora îşi desfăşoară activitatea. Adoptând acest concept de caravană ne propunem să oferim vizibilitate la nivel naţional ONG din România şi să le sprijinim în atragerea de voluntari, finanţări etc”, a declarat Ionuţ Sibian, director executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. 

Organizaţiile neguvernamentale sunt invitate să se înscrie în cadrul selecţiei pentru partenerii locali privind organizarea Caravanei ONGFest 2011 şi să se implice în cel mai mare eveniment al societăţii civile din România. Cele 9 organizaţii selectate ca parteneri locali, câte una pentru fiecare oraş, în afară de Bucureşti, vor beneficia de un grant de 1000 USD.

Principalele criteria de selecţie sunt: motivaţia de a deveni partener al ONGFest 2011, experienţa ONG în organizarea de evenimente, lucrul cu voluntari, precum şi relaţia organizaţiei cu ceilalţi actori ai societăţii civile şi cu autorităţile.

Organizaţiile interesate sunt rugate să descarce formular de înscriere, să-l completeze şi să-l trimită pe adresa de e-mail relatii-publice@fdsc.ro până marţi, 31 mai, ora 24:00.

Aurelia Grigore,
PR Manager, FDSC